Abcbostad.se

Gratis annonsering

 
Måndag 27 September
-
Lägg Abcbostad hos favoriterna
Spartips till bostadsköpare

Topp 5 spartips till bostadsköpare

Artikeln innehåller annonsörinnehåll från Axo Finans.

Sparar du till att köpa bostad, men upplever att pengarna försvinner från kontot varenda månad? Oroa dig inte. Det finns enkla knep man kan ta till för att få en bättre ekonomi, även under en av livets mest ekonomiskt krävande perioder.

I den här artikeln har vi samlat några enkla spartips som kommer göra underverk för ekonomin, för dig som sparar till att köpa bostad.

1. Gör en budget

Det här tipset har du säkert hört många gånger, men att göra en budget är det bästa sättet att få kontroll över pengaförbrukningen. Genom att göra en budget får du en god översikt över alla utgifter och intäkter varje månad. När man gör en budget, blir det även mycket enklare att se vilka utgifter som man eventuellt kan kapa. Ta utgångspunkt i uträkningen och utgifterna från de två-tre senaste månaderna. Då får du en mer realistisk översikt över alla utgifter och inkomster.

2. Ordna med automatisk betalning

Ett annat sätt för att få ordning på ekonomin, är att införa automatisk betalning på internetbanken. Medan man tidigare mottog räkningar på pappersfaktura, kan man idag välja den enklare varianten med elektronisk faktura. Inte nog med att det är enklare att förhålla sig till, det är även mycket billigare. Med den traditionella pappersfakturan medföljer nämligen extra utgifter för företagen som skickar ut, både i form av material och inte minst miljöavgifter. Därför har pappersfakturan en extra kostnad på omkring 50-60 kronor. Genom att välja elektronisk faktura slipper du den utgiften, du har ingen papperslapp som kan komma bort, och fakturan hamnar direkt i din e-posts inkorg eller på din internetbank.

3. Välj ett lån med förmånliga villkor

Om du först har behov av extra finansiering, kan du spara mycket på att välja rätt lån. Även om bankerna utgår från Sveriges generella räntenivå, så är det upp till varje enskild bank att sätta sin räntesats utifrån egna riskbedömningar. Därför lönar det sig att jämföra låneerbjudandena innan du skickar in en ansökan.

En lånekalkylator är ett användbart verktyg i jakten på det bästa privatlånet. Den ger dig en översikt över alla utgifter som är kopplade till lånet, fördelat på räntor, avdrag, avbetalningsavgifter och totala kostnader. Med den kan du enkelt jämföra de olika låneerbjudandena och komma fram till det billigaste lånet. Ett annat tips när du ska komma fram till det bästa lånet på marknaden, är att använda dig av en låneförmedlare. En låneförmedlare samarbetar nämligen med flera banker. Därmed behöver du bara skicka in en enda ansökan, så kommer låneförmedlaren skicka ansökan vidare till samtliga av sina samarbetsbanker. Genom att använda en låneförmedlare kan du spara mycket tid och du får dessutom ett skräddarsytt erbjudande presenterat för dig, anpassat efter din ekonomi och livssituation.

4. Skaffa ekonomiskt stöd

Att köpa bostad kan vara ekonomiskt krävande – inte bara för att bostaden kostar pengar, utan även för att möbler och utrustning måste flyttas. Det är inte heller ovanligt att bostaden behöver rustas upp innan man kan flytta in. De oväntade utgifterna står ofta i kö när man köper bostad, och då kan det vara svårt att skaffa extra ekonomiskt stöd. En låneförmedlare kan hjälpa dig med att hitta bra erbjudanden på flexibel finansiering.

5. Samla lån

Många går miste om bra räntor och villkor på grund av att de betalar av på många olika lån och kreditkort samtidigt. Om du är en av dem, så rekommenderas det att du samlar lån och gamla skulder. På det sättet får du alla utgifterna för de olika lånen och kreditkorten samlade på en och samma faktura, och dessutom får du bara ett lån att förhålla dig till. En låneförmedlare kan hjälpa dig med att samla lån under en lägre ränta. Det är ett otroligt bra sätt att spara pengar på, då månadsutgifterna blir lägre och du kan bli skuldfri snabbare.

« Åter till start